Met dit recept maak je overheerlijke koekjes met havermout. Je kan eindeloos variëren met smaken, denk aan noten, gedroogd fruit, chocolade...

Ingrediënten (20 stuks):
-
60g boter (kamertemperatuur)
-
100g kristalsuiker
-
100g lichte basterdsuiker
-
200g bloem
-
130g havermout
-
2 eieren
-
2 tl vanille extract (vb. van Dille & Kamille)
-
2 tl bakpoeder
-
snufje zout
-
scheutje melk
-
Optie 1: 80g chocoladestukjes
-
Optie 2: 60g gedroogde cranberry's en 60g witte chocolade
Benodigdheden:
- Bakplaat met bakpapier
- Keukenrobot met deeghaak
- Ijsschep
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 190°C en bedek de bakplaat al met bakpapier.
-
Meng de boter samen met de kristalsuiker en de licht basterdsuiker in de keukenrobot.
-
Voeg het vanille extract en de eieren toe en klop goed op.
-
Voeg nu de bloem, de havermout, het bakpoeder en het zout toe. Laat kloppen tot je een egaal beslag hebt.
-
Voeg vervolgens nog een scheutje melk toe.
-
Als laatste voeg je je extra smaken toe. Ik koos voor chocoladestukjes bij optie 1 en cranberry's met witte chocolade bij optie 2. Klop je beslag nog even door tot alles gelijkmatig verdeeld is. Het deeg is plakkerig van aard, maar zo hoort het ook te zijn.
-
Maak balletjes van het deeg met behulp van de ijsschep (of een lepel) om zo gelijke koekjes te krijgen. Je kan ook met je handen balletjes rollen als je dat leuker vindt.
-
Leg de balletjes op de bakplaat en bak ongeveer 15 minuutjes op 190°C. Als de koekjes een goudbruine kleur hebben zijn ze klaar.
-
Laat de koekjes nog even afkoelen alvorens van de bakplaat te halen.
Dit recept is geïnspireerd op een recept van Laura's Bakery.
Reactie plaatsen
Reacties