Fan van chocolade en pindakaas? Dan moet je deze cakejes toevoegen aan je treat-gamma! De Swiss Merengue Buttercream is zacht van smaak met een subtiele toets van pindakaas. En eerlijk, zelfs als niet pindakaas-fan heb ik genoten van deze cakejes.
                    
                    Ingrediënten cakeje:
- 
2 eieren (gesplitst)
 - 
100g zelfrijzende bloem
 - 
80g suiker (of 40g tagatesse)
 - 
100g boter (kamertemperatuur)
 - 
1 tl vanilla extract
 - 
1 à 2 el melk
 - 
Snuifje zout
 - 
2 el ongezoete cacao
 
Ingrediënten Topping:
- 
Zie recept Swiss Merengue Buttercream
 - 
1 el pindakaas
 
Bereiding Chocoladecakejes:
- 
Verwarm de oven op 180°C.
 - 
Klop de boter en de suiker samen los.
 - 
Voeg het eigeel en het vanille extract toe.
 - 
Voeg de bloem en het zout lepel per lepel toe. Zorg dat alles goed gemengd is.
 - 
Voeg de melk toe.
 - 
Klop de eiwitten stijf en voeg voorzichtig in twee delen toe aan je beslag.
 - 
Voeg de cacao toe en klop het voorzichtig door het deeg.
 - 
Vul de muffinvorm met cupcake vormpjes en schep het deeg er in? Tip: gebruik een ijsschep om gelijke hoeveelheden te scheppen.
 - 
Bak je cakejes gedurende 15-10 minuten in de voorverwarmde oven.
 - 
Laat ze volledig afkoelen op een rooster alvorens te decoreren.
 
Bereiding Topping:
- 
Voeg als laatste nog 1 à 2 eetlepel pindakaas toe (naar smaak) en klop tot alles een goed geheel is.
 - 
Doe dit mengsel in een spuitzak met een spuitmondje naar keuze.
 
Afwerking:
- 
Spuit de pindakaas-topping op je afgekoelde chocoladecakjes.
 - 
Werk af met een stukje Reese’s en wat Vlokken.
 
Bewaartip: Deze cupcakes zijn zo'n 3 dagen te bewaren (buiten de koelkast).
                                
                
                    
Reactie plaatsen
Reacties